La ce vârstă se liniștesc pisicile?La 6, 12 sau la 18 luni?Cum le putem ajuta?

La ce vârstă se liniștesc pisicile?La 6, 12 sau la 18 luni?Cum le putem ajuta?

Încă de mici, pisicilor le place să sară peste tot, le place să zgârie, să înhațe tot ce prind și bineînțeles, din fericire, le place mult să se joace.
 
De ce pisicile sunt hiperactive?
Înainte de a descoperi metodele prin care putem îmblânzi tigrișorul din pisicuța noastră, sau cel puțin să o ajutăm să se mai tempereze puțin, haideți să vedem de ce puii de pisici sunt hiperactivi?
Pisicile, atunci când sunt mici sunt hiperactive, pentru că au foarte multă energie și automat, simt nevoia de a descărca această energie, dar ele mai simt și nevoia de a-și exercita abilitățile de prădători.De aceea, le putem obseva în acțiune, atunci când vânează șoricei, șopârle sau păsări, dar adesea ele doar simulează actul vînătoresc, chiar în timp ce țâșnesc gonind după jucării pentru pisici.Le plac la nebunie jucăriile care emit zgomote și mai ales le plac cele care imită sunete de animale.Tot instinctului vânătoresc li se datorează și aceste preferințe.
Micuțele noastre animale domestice, sunt de fapt feline și de aceea cât sunt încă mici, ele dau frâu liber acestui instinct vânătoresc.Apogeul este între 6 și 12 luni, apoi ele se vor calma treptat, până pe la 18 luni.
 
pisica ce se joacă și mușcă din jucăria cu sunete
Cum putem ajuta pisica hiperactivă să se calmeze?
 
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să calmezi pisicuța, dar și să deprindeți împreună obișnuințe sănatoase, care vor duce la armonie și vor face fericită micuța felină, instaurân astfel o atmosferă relaxantă la voi acasă, unde drăgălășenia poznașă va creste alaturi de voi în armonie:
  • Nu încuraja pisica să se joace cu mâinile tale.
La început, cât este incă micuță, ți se poate părea distraciv, dar pe măsură ce crește, dinții pisicii te pot răni chiar și din joacă.Este necesar să o dezobisnuiești de mică, dar cum poți face asta?
Înlocuind mâna ta cu jucarii pentru pisici atractive.
 
  • Joaca-te cu pisica ta.
Mi-ai cam raspuns în gând, sau chiar cu voce tare, nu-i așa?
Așa m-am gândit și eu, dar aici mai mult ca oriunde, este valabilă zicala:
,,nu contează timpul, ci calitatea timpului petrecut,,.
Principiul less is more este valabil și aplicabil și în relația ta cu pisica.
Este suficient ca într-o zi să petreci tu și dacă ai copii, împreună cu copiii tăi o jumatate de oră alaturi de animăluțul vostru domestic.
 
mama, fica și pisica se joacă
Jocul de-a vânătoarea este preferatul pisicii?
Bineânteles că da!O pot spune toți cei care au o mică felină acasă, dar o cofirmă și experții care au studiat comportamentul felinelor.
Ce simplu este atunci!E suficinet ca de ziua ei, să îi facem cadou jucăria preferată, jucăria de pisici cu acele pene după care aleargă, o inșfacă și o prinde cu labuțele ei micuțe.
 
pisica se joacă veselă cu jucăria smart ball
Să vedem acum ce ar mai putea fi util pentru pisică?
Dacă stăm bine să ne gândim, regăsim mari asemanări între frumoasele animale domestice și noi umanii.Atunci, după faza de joacă la copii, sau după o zi de muncă la adulți, de ce avem cu toții nevoie?
Exact!Avem nevoie de relaxare și de un somn dulce.
De aceleași lucruri au nevoie și pisicile noastre.
Dar, spuneam într-un alt articol, că le place la nebunie să se cuibărească în locuri mici și călduroase.
Ei bine, acestea fiind spuse, s-a facut târziu și mitzy a mea așa de frumos doarme în cubușorul ei pufos și moale, încât parcă m-aș cam duce și eu să trag un pui de somn, dar nu înainte de a vă ura somn ușor vouă, care ați avut răbdare și ați citit până la capăt.Bine și dacă nu ați citit tot, mai este vreme și mâine pentru a mai povesti despre pisici.
 
Înapoi la blog

Produse Apreciate de Pisici

Cele mai vandute jucarii si accesorii de Pisici de pe Pisiceala.ro