Pisicile, limbajul pisicilor si 9 gesturi prin care ne transmit ceva

Pisicile, limbajul pisicilor si 9 gesturi prin care ne transmit ceva

Aveți acasă o pisicuță care vă așteaptă, sau aveți de gând să primiți în casa și în sufletul vostru un prieten bun cu lăbuțe moi și pufoase?
Fantastic!
Haideți să vedem care este limbajul pisicesc al drăguțelor noastre pufoșenii și cum se exprimă ele prin gesturi:
1. Pisicile si mieunatul lor
Atunci când pisicile miaună încet, ele ne salută, iar când o fac în mod repetat și decis, este foarte probabil că le este foame.
În prima situație cred că abia așteptăm să le oferim tandrețe, să le mângâiem, iar ele ne vor oferi toată dragostea lor, acea stare de bine și de relaxare.
În urma unor statistici, s-a stabilit că oamenii care stau în preajma pisicilor sunt mai puțin anxioși și suferă mai rar de insomnii.
Iată cum, dacă ne facem puțin timp pentru pisici, dacă le vom răsfăța puțin și noi ne vom simți mai relaxați încă de la primul miau.Pisicile ne învață ce inseamnă o asociere cu drepturi egale, dar dacă îi oferim grijă și afecțiune, vom primi la schimb multă iubire, deci tot noi vom fi cei câștigați!
 
2. Pisicile se rostogolesc pe spate
Pisicile se rostogolesc pe spate atunci când vor să se joace cu noi.
Prin acest gest, ele ne atrag atenția.Dacă reușim în acele momente să ne desprindem doar puțin de treburile zilnice, atunci, două ființe vor avea parte de momente unice de fericire deplină.Prima ființă fericită este pisica și ghiciți cine este cea de-a doua?Merită să amânăm puțin treaba, nu-i așa?
Este cunoscut faptul că atunci când ne jucăm cu piscia și ea toarce, producem serotonina, cunoscută și sub denumirea hormonul fericirii.
 
3. Pisicile strâng între lăbuțe ceva moale
De obicei, atunci când pisicile se joacă și străng între lăbuțe ceva moale, se întâmplă pentru că sunt fericite și vor să se relaxeze.Ele fac asta cu tot ce apucă, dar cel mai mult adoră să strângă în labuțe jucarii pentru pisici special confecționate din materiale moi, pufoase și dacă mai scot și sunete distracția este asigurată!
Acest instinct pisicile l-au dezvoltat de când erau puiuți mici și strângeau cu labuțele glandele mamare ale pisicii mamă atunci când beau lăpticul.
 
pisica iti acoda incredere
4. Pisicile se întind pe spate, cu burtica în sus
De ce fac ele asta și ce vor să ne comunice?
Este un superb gest de încredere atunci când ne trezim cu ele cu burtica-n sus și lăbuțele deschise, pentru că este o poziție în care pisicuțele devin vulnerabile.Prin acest gest, ne oferă încrederea lor și abia așteaptă mângâierile noastre.Este momentul când pisica noastră a înțeles că din parte noastră va primi doar iubire și cu noi ea se simte în siguranță.
Pisica iti acorda incredere 
 
5. Pisicile ne urmează cam peste tot
Pisicile sunt animale independente, dar au nevoie de tandrețea noastră.
De aceea, ne trezim adesea cu ele în pat, în baie și oriunde mergem noi prin casă.Ce fain ar fi să lăsăm sufletul și ușile deschise, ori de câte ori putem să o facem, pentru că ori de câte ori ceva din noi vom oferi, de la ele mult mai mult noi vom primi.
 
6. Pisicile se ascund în locurile mici
De câte ori nu sa-ntâmplat să gasim pisica scunsă în coșul cu rufe, acoperită de haine, de unde abia dacă i-am putut zări privirea de cristal și nasucul umed și catifelat?Dar de ce fac ele asta?Păi se zice că o fac pentru că din aceste spații mici, ascunse, ele pot observa mai bine totul și acolo ele se simt liniștite și în siguranță.Adesea și adorm acolo.
Atunci când cauți pisica și nu o gasești, nu te îngrijora.A lovit-o doar somnul și când se va trezi, va fi din nou pregătită să îți întoarcă puțin pe dos casa și puțin mai mult sufletul.Bine, dacă îi procuri un pătuț mic, moale și draguț,
sigur acela va deveni locul ei preferat pentru cele mai lungi somuicuri și cele mai frumoase vise.
 
locul preferat al pisicii
 
7.Pisicile dorm ghemuit
Pisicuțelor le place la nebunie să își simtă caldura corpului și în timpul somnului vor ascunde acele părți ale corpului pe care ele le simt mai vulnerabile.Este un instinct natural și dorm atât de liniștit dacă au un locșor al lor calduros și de ce nu, puțin blănos.
 
8. Pisicile uneori parcă au chef să te streseze?
Este limpede că le iubim și că ele ne iubesc pe noi.Atunci, de ce fac ele oare asta?
Este vorba de acea dragoste cu năbădăi rezultată din nevoia de mai multă atenție.Dorește să ne oprim din activitățile noastre, să o observăm și nu va înceta până când nu îi vom acodra puțină atenție .Va fi de ajuns să îi oferim puțină mângâiere, pentru că astfel va înțelege că suntem acolo cu ea, iar apoi ne vom putea relua activitatea și pisica sigur va găsi ceva atractiv pentru a se juca.
 
9. Pisicile ne fac uneori cadouri
Cadourile din partea pisicii pentru noi nu sunt tot timpul jucarii pentru pisici primite de la noi în dar, pe care adesea ni le servesc în viteză, prin jongleuri unice.Uneori, ne aduc o mică pradă, cum ar putea fi un șoricel sau o șopârlă.În ciuda trofeului nu foarte captivant pentru noi, prin acest gest pisicile vor să ne comunice afecțiunea și recunoștința lor pentru ceea ce facem pentru ele.Ce e de facut?Simplu:acceptăm cu drag și entuziasm și atunci când ne-ntoarce țanțoșă spatele, ne descurcăm noi cumva.
 
Acum, după ce i-am deslușit limbajul prin gesturi, ce ziceți, merită să ne oprim puțin din ritmul nostru frenetic?
Păi, dacă pisica noastră are 9 vieți dintre care una o împartașeste cu noi, merită să fim și noi puțin atenți la aceste 9 gesturi, căci cine știe, poate avem norocul ca în urmatoarea ei viață să ne caute, să ne regasim și atunci își va aminti sigur de tine, de mine, de fiecare dintre noi care am decis să ne punem sufletul pe tavă, pentru cel mai dulce și ascultător animăluț, care a invățat să facă plin-plin în tăvița cu nisip.
Prin ochii pisicilor ziua putem vedea o lume mai bună, plină de tandrețe, iar noaptea avem două stele ce veghează asupra noastră pentru un somn lin și dulce, iar ea ne are pe noi.
Înapoi la blog

Produse Apreciate de Pisici

Cele mai vandute jucarii si accesorii de Pisici de pe Pisiceala.ro